ActiviteitenOpleiding in de Coöperatieve Sensitieve Geneeskunde®

Opleiding in de Coöperatieve Sensitieve Geneeskunde®

Autonoom worden in het decrypteren

"Als je ziek bent, zoek dan eerst uit wat je gedaan hebt om ziek te worden"

Hippocrates

Dit gaan we leren:

Autonoom worden in het biomedisch decrypteren van een kwaal, ziekte of ongeluk, door verbanden te leggen tussen de biologische grondbeginselen van de evolutie, de embryologische ontwikkeling en de persoonlijke ervarings- en belevingswereld.

In staat zijn om de juiste en noodzakelijke informatie te vinden om het Doel, de Zin en de Wijsheid van een kwaal, ziekte of ongeluk te doorgronden.

Als patiënt of als zorgverstrekker kunnen samenwerken in een proces ter bevordering van de genezing met alle andere actoren binnen de gezondheidszorg door gevoelens te kunnen uiten en duidelijke vragen te stellen.

Het psycho-neuro-biologische fenomeen van de spontane genezing bestuderen (placebo-effect) om het bewust en reproduceerbaar te maken.

De levenskracht aanwakkeren door gebruik te leren maken van onze neurocognitieve capaciteiten en gedragingen.

Modules 1 en 2: de grondbeginselen van de Coöperatieve Sensitieve Geneeskunde

Een kwaal, ziekte of ongeluk biomedisch decrypteren vereist een multidisciplinaire aanpak om de multifactoriële oorsprong van een kwaal, ziekte of ongeluk te ontwaren.

We maken ons de kunst eigen om beter te leven en te genezen door de know-how te integreren afkomstig van de wetenschap, kunst, religies en filosofieën, teneinde er de wijsheid uit te puren waarmee we richting kunnen geven aan ons lichaam en ons leven, in de relatie, in het gezin, op het werk, in de economische en sociaal-politieke context.

Neuro-Sensoriële Theo-Chrono-Mytho-Bio-Logische Reis van de Evolutieve Schepping

Om de biologische boodschappen te kunnen horen en zorg te kunnen dragen voor ons lichaam, is het belangrijk te begrijpen en te voelen hoe het gevormd werd doorheen de spiraal van de evolutieve schepping in de 7 rijken van het leven. Diezelfde evolutie doorlopen we, weliswaar in versneld tempo, tijdens de embryonale ontwikkeling.

Begrijpen en leren te voelen hoe uit golven eerst atomen zijn ontstaan, vervolgens moleculen, RNA en DNA, micro-organismen, cellen, embryologische kiembladen, organen, weefsels, verschillende fysiologische systemen en tot slot levende wezens.

Door middel van beweging spreken we onze lichaamsintelligentie aan, waarmee we de emoties kunnen voelen die eigen zijn aan elk van de 7 rijken, de mentale beelden kunnen ontwaren die deze emoties oproepen, en de psychomotorische (werk)woorden laten opborrelen die de gelijkenissen en de verschillen aangeven van de 7 rijken van het leven.

De embryonale ontwikkeling

Door de ontstaansevolutie te bestuderen, zien we de parallellen tussen de evolutie van de schepping en de ontwikkeling van het embryo, en kunnen we nagaan in welk stadium van ons embryologisch equivalent een blokkade is ontstaan en wat hiervan de neurocognitieve en gedragsgerelateerde gevolgen zijn.

De biomedische decryptering van de ziekte wordt gebaseerd op de studie van het embryologisch kiemblad (endo-, meso-, ectoderm) waar de door ongeluk of ziekte aangetaste cellen hun oorsprong vinden.

Door het bestuderen van de vorm, functie en psycho-neuro-biologische evolutie van de verschillende kiembladen, wordt het mogelijk om het doel, de zin en de wijsheid te achterhalen van de ziektes die er verband mee houden.

Door sensitief te bewegen, wordt het mogelijk om onze levenskracht wakker te maken en licht te laten schijnen op verdrongen perinatale herinneringen die leidden tot het ontstaan van een ziekte of ongeluk.

De familiale coöperatieve sensitieve geneeskunde

We bestuderen de genealogie en ontdekken hoe de familie kan bijdragen aan het genezingsproces van een familielid dat een ziekte ontwikkeld die hem kan helpen te evolueren en te groeien.

De ontwikkeling van het zenuwstelsel en de neuroplasticiteit van de 9 hersendelen

Om te beantwoorden aan nieuwe functies en gedragspatronen waarmee we ons telkens weer aan nieuwe omgevingen kunnen aanpassen, verloopt de ontwikkeling van de 9 hersendelen (van wormenbrein tot prefrontale cortex) en van de lateraliteit (rechts-links) parallel met het ontstaan van nieuwe organen.

Door dit te bestuderen kunnen we het verband vinden tussen het (psychisch) conflict, de overeenkomstige hersenzone en het zieke orgaan.

De coöperatief-sensitieve beweging bevordert de lichaamsintelligentie, die motorische en sensorische zenuwcellen aanspreekt, waardoor nieuwe zenuwverbindingen worden aangelegd, en de hersenen worden gereorganiseerd om beter te functioneren.

Module 3: de Coöperatieve Sensitieve Geneeskunde® in de praktijk

Door actief mee te bouwen aan de Piramides ter bevordering van de Genezing van andere studenten-vrijwilligers, integreer je de theoretische kennis van de biomedische decryptering en kan je ze toepassen op jezelf.

Het eigen globaal medisch dossier invullen in het licht van wat de opleiding behandelt, is dan ook van het grootste belang.

Om ongeëigend gebruik van deze kennis te vermijden, volgt er na afloop een coöperatieve, sensitieve toets aan de hand waarvan eenieder kan inschatten hoe goed hij/zij de leerstof heeft geïntegreerd.

Dankzij deze toets krijg je bovendien beter zicht op de resterende blokkades in je eigen ervarings- en belevingswereld die een ethische en onvooringenomen toepassing van deze kennis in de weg kunnen staan, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak.

Voor wie?

Voor eenieder die autonoom en in samenwerking met de zorgverstrekkers zijn eigen gezondheid of die van een familielid wil kunnen opvolgen.

Voor elke zorgverstrekker die zijn kennis van de biomedische decryptering wil verdiepen, opdat patiënten hun potentieel tot spontane genezing kunnen aanboren.


Komende data

Opleiding

Opleiding in de Coöperatieve Sensitieve Geneeskunde®

thema van de activiteit

Autonoom worden in het decrypteren

Voor wie?

Voor eenieder die autonoom en in samenwerking met de zorgverstrekkers zijn eigen gezondheid of die van een familielid wil kunnen opvolgen

Begeleiders

Eduard & Judith Van den Bogaert

Uren

9.30 uur tot 18.00 uur

Datum

Module 1 : 28 september tot 2 oktober 2016

Module 2 : 23 november tot 27 nov. 2016

Module 3 : 18 januari tot 22 januari 2017

Waar

Kasteel-Hoeve Oplombeek
Oplombeekstraat 8,
1755 Gooik

Vanuit Brussel: neem de bus naar Lennik aan het Zuidstation of aan het metrostation Erasmus: halte Oplombeek (op ongeveer 2 km van de locatie)

Gezondheid en frisse lucht

Het seminarie zal worden gegeven in een historisch pand midden in een veilige omgeving waar het nog mogelijk is om zuivere lucht in te ademen, om betoverende wandelingen te maken, te zwemmen in een vijver met zoet water of waar we nog steeds een sterrenhemel kunnen bewonderen.

Een kuur van biologische vegetarische voeding, van groentesappen en smoothies zullen met liefde worden bereid om jullie in de watten te leggen.

Prijs

1500 € vóór 31 mei 2016,
na 1950 € (incl. BTW)


Gelieve de betaling als volgt over te maken :

Compte : SPRL Evidences
IBAN : BE39 7512 0749 0619
BIC : AXABBE22
Banque : AXA


Met de woorden "opleiding in CSG" en uw naam.

Accommodatie / Restauratie / Eten en logies

Pakketten verplicht seminars voor alle deelnemers tot 22 € pp / dag (te betalen aan de voogd van de plaats in het begin van het seminar) inclusief koffie en thee receptie, snack en / of fruit thee + rond 11 uur, groentesoep + brood of stoofpot + smoothie middag graan of vers sap in de middag bronwater op wil.

//============

6 personen kunnen ter plekke overnachten (3 tweepersoonskamers beschikbaar) (voorrang aan mensen zonder wagen of uit het buitenland): 35€/p.p./per nacht voor logies inclusief ontbijt.

Contactpersoon : Lydia Desloover (lydia.desloover@gmail.com)

Of men kan B&B & hotels in de buurt opzoeken via Google

Info in het Nederlands

Tel : +32 (0) 2 374 77 70 (mandag : 14u – 17u / woensdag : 10u – 17u30 / vrijdag : 9u – 13u)

Email : secretariat@evidences.be

Aanvullende informatie

Tel : +32 (0) 2 374 77 70 ( Maandag : 14 u - 17 u / Woensdag : 10 u - 17 u 30 / Vrijdag : 09 u - 13 u )

Email : secretariat@evidences.be

Online registratie voor de workshop

Gelieve de onderstaande velden in te vullen ( * [Verplicht] ) :

Naam *

 

Voornaam

 

Adres

 

Postcode / Stad

 
 

U bent ? *

 

E-mail *

 

Telefoonnummer

 

Keuze *

 

Gooik

Module 1 : 28 september tot 2 oktober 2016
Module 2 : 23 november tot 27 nov. 2016
Module 3 : 18 januari tot 22 januari 2017

Aantal personen *

 

Uw bericht :

 

 

 

 

   

 

Na registratie, wordt u gecontacteerd via e-mail

Opmerking over de bescherming van gegevens

Evidences wenst uw persoonlijke levenssfeer alsook die van ieder ander bezoeker te beschermen en doet dit door de wettelijke bepalingen en andere inzake de bescherming van de persoonlijke levenssfeer na te leven. Wij behandelen deze gegevens met de grootste discretie uit respect voor je persoonlijke levenssfeer en sturen ze niet door aan derden (wet van 8 december 1992 en 11 december 1998).

U wilt ook organiseren of elders aan deze workshop deelnemen ?

Klik op deze link : Organiseren van activiteiten

 

| Contact Evidences : Contact Evidences |