EVIDENCES
Onderwijs op het gebied van gezondheid en welzijn

ActiviteitenLight Sensitive Dance® in psychiatrie

In de kader van de Coöperatieve Sensitieve Geneeskunde®

Light Sensitive Dance in psychiatrie

Alleen voor de genen die de groote opleiding en/of de opleiding

"De wijsheid van waanzin"

Bestemming: vrijheid

In deze workshop wordt trauma benaderd vanuit het effect dat een traumatische gebeurtenis heeft op de psyche én op het lichaam. Het is gebaseerd op het begrijpen en het ervaren van het biologisch proces dat we allemaal in ons hebben om onszelf te herstellen na het meemaken van een trauma.

De meeste traumatherapieën zijn hoofdzakelijk gericht op de psychische aspecten en maken gebruik van taal en/of van medicijnen. Deze 2 benaderingen zijn zeker helpend maar ze kunnen het trauma fundamenteel niet genezen als voorbij wordt gegaan aan de essentiële rol van het lichaam.

Men spreekt van een trauma als we een gebeurtenis meemaken die een gevaar is voor onze integriteit, een gebeurtenis die we niet kunnen bevatten en die onze capaciteiten om te reageren overstijgt. Als we vastzitten en niet kunnen vechten of vluchten, dan bevriezen we en we ontsnappen psychisch uit het lichaam door te gaan dissociëren maar het lichaam kan niet weg, het lichaam kan niet anders dan de gebeurtenis meemaken. Het lijden wordt zo in het lichaam ingeprent.
Aan de hand van de voorgestelde oefeningen leren we terug vertrouwen krijgen in ons lichaam en onze geest om het trauma op een aangepaste manier aan te pakken en die ervaring te gebruiken als een bron van evolutie, vitaliteit en wel-zijn.

Het onder woorden brengen van onze lichamelijke gewaarwordingen door middel van de ‘Light Sensitive Danse’, de toelichtingen vanuit de biologische, perinatale en transgenerationele kennis door dr. Van den Bogaert en vanuit de specifieke kennis over trauma door dr.Lepage zullen toelaten om ons te bevrijden en ons bewust te worden van onze innerlijke mogelijkheden.

Zo zullen we in staat worden om in het hier en nu te reageren en de emotionele kwetsuren uit het verleden te genezen. Door in beweging te komen in het nu kunnen we vermijden dat lichamelijke ervaringen tot ziektes aanleiding geven omdat we niet in staat waren er naar te luisteren en te genezen.

In onze cultuur en maatschappij is er weinig verdraagzaamheid ten aanzien van emotionele kwetsbaarheid bij getraumatiseerden. Er is weinig tijd om te recupereren van een emotionele shock, je moet je voortdurend zo snel als mogelijk is aanpassen en doorgaan. Hoe vaak hebben we niet gehoord verman je, het is voorbij, vergeet het, lach en doe alsof er niets is geweest, het is de hoogste tijd om je leven terug in handen te nemen. Raadgevingen die we niet kunnen toepassen zolang we in een bevrozen toestand zijn.

Het ontdekken en voelen van de verbinding tussen het lichaam en de geest is noodzakelijk om te kunnen genezen van een trauma en het impact ervan op onze mentale, fysische en sociale gezondheid.

Het herontdekken van de warmte van het terug kunnen voelen, van het bewustzijn die verweven zit in onze lichamelijke bewegingen en die onze donkere zones in zachtheid verlicht, zal ons toelaten een beroep te doen op onze aangeboren vermogens om ons zelf te genezen en te begrijpen dat we complexe biologische en spirituele wezens zijn.

Voor wie: deze workshop is bedoeld voor mensen die een trauma hebben meegemaakt, maar kan interessant zijn voor iedereen die zijn gezondheid in eigen handen wil nemen om trauma beter te begrijpen en aan te pakken.

De workshop is in principe voorbehouden voor deelnemers aan de grote cursus en/of aan de driedaagse over de wijsheid van waanzin.


Komende data

Workshop

Light Sensitive Dance® in psychiatrie

Voor wie?

Alleen voor diegenen die de grote opleiding en/of de opleiding : "De wijsheid van waanzin" hebben gevolgd.

Animators

Judith Van den Bogaert met Dr. B. Lepage en E. Van den Bogaert

Uren

9.30 uur tot 18.00 uur

Datum

Waar

Entre Cour et Jardin
Brusselsesteenweg 263-265
9090 Melle (Gent)

Prijs

130 € te storten op de rekening 10 dagen voor de workshop plaatsvindt,
140 € indien betaling erna (BTW inbegrepen)


Gelieve de betaling als volgt over te maken :

Compte : SPRL Evidences
IBAN : BE39 7512 0749 0619
BIC : AXABBE22
Banque : AXA


Met de woorden "Light - Psychiatrie", uw naam en de datum van de activiteit..

Info in het Nederlands

Fanny Van Gaeveren : +32 494 25 21 93

Aanvullende informatie

Tel : +32 (0)2 374 77 70 (Maandag : 14 u - 17 u / Woensdag : 10 u - 17 u 30 / Vrijdag : 09 u - 13 u)

Email : secretariat@evidences.be

Online registratie voor de workshop

Gelieve de onderstaande velden in te vullen (* [Verplicht]):

Naam *

Voornaam

Adres *

Postcode * / Stad *

/

U bent ? *

Je hebt deze activiteit ervaren door: *

E-mail *

Telefoonnummer

Keuze *

Aantal personen *

Uw bericht:

Opmerking: U kunt ons hier een bericht sturen. stuur ons een bericht.
adresser un message.

 

Na registratie, wordt u gecontacteerd via e-mail

Opmerking over de bescherming van gegevens

Evidences wenst uw persoonlijke levenssfeer alsook die van ieder ander bezoeker te beschermen en doet dit door de wettelijke bepalingen en andere inzake de bescherming van de persoonlijke levenssfeer na te leven. Wij behandelen deze gegevens met de grootste discretie uit respect voor je persoonlijke levenssfeer en sturen ze niet door aan derden (wet van 8 december 1992 en 11 december 1998).

U wilt ook organiseren of elders aan deze workshop deelnemen ?

Klik op deze link : Organiseren van activiteiten

 

Newsletter

Ik abonneer me op de nieuwsbrief : Nieuws, artikels & video's
Geef uw

Ontvangen: in het Nl
Ontvangen: in het Fr en het Nl


Change

Couverture Change

Het online platform We are the CHANGE is het vervolg van het magazine CHANGE think positive.
Je vindt er wekelijks informatie, voor en door CHANGERS.
HIER staan alle artikelen en interviews met Dokter Eduard van den Bogaert.