Evidences
Gezondheidseducatie: een staat van Totaal Welzijn

De CORONAVIRUSCRISIS: Doodsgevaar of kans op een nieuw leven?

Het ideogram voor het woord "crisis" bestaat in het Chinees uit 2 karakters, waarvan het ene "gevaar" betekent, het andere "kans".

Alle leven is sensitief en alle levende organismen, inclusief virussen, wisselen voortdurend sensitieve en vitale informatie met elkaar uit. Verhinderen dat vitale, sensitieve informatie wordt uitgewisseld, staat gelijk aan handelen op een manier die levensbedreigend kan zijn!

Zoals Claude Bernard terecht zei: "De microbe op zich is niks, het milieu is alles".

Laten we daarom de voedingsbodem voor de besmettelijkheid en dodelijkheid van dit nieuwe Coronavirus COVID19 even onder de loupe nemen. Meer nog, laten we onze ogen openen voor wat het virus ons laat zien: het doel, de betekenis en de wijsheid die erachter schuilen.

Onderstaande decodering is geenszins bedoeld als kritiek op wie of wat dan ook. Het is een uitnodiging om even door een andere bril te kijken, om het nocebo-effect te voorkomen van de paniek en de angst die sommigen uitvergroten en anderen net willen verhullen, om de besmetting en de morbiditeit van het virus te temperen en het genezingsproces van allen te faciliteren.

Lachen zou ten oorsprong liggen aan de epidemie

De omgeving: Het politiek-economisch-sociaal milieu

De geschiedenis leert ons over opeenvolgende rijken en heerschappijen, die allemaal op elkaar lijken als het gaat om autoritarisme, ondoorzichtigheid, controledrang en repressie met geweld.

De oude « Middenrijken », later bekeerd tot het communisme in het geval van China, tot de islam in het geval van Perzië of tot het christendom in het geval van Rome, vormen jammer genoeg geen uitzondering op die regel.

China ambieert de eerste plaats in de ranglijst van economische en militaire wereldmachten, dit terwijl de politieke en economische context op zijn zachtst gezegd kwetsbaar is: de akkoorden en een op termijn onhoudbare handelsoorlog met de VS, rellen in Hong Kong, Tsai Ing-wen die zegeviert in Taiwan, en nu de economische stilstand sinds de corona-uitbraak medio januari.

17 jaar na SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome, oftewel : ernstig acuut ademhalingssysndroom) haalt de communistische partij alles uit de kast qua financiële en materiële middelen om haar « legitimiteit » te vrijwaren. Of de ondernomen actie relevant is of de menselijke kostenfactor aanvaardbaar, doet er niet toe. Getuigen daarvan alleen al de twee prefab-ziekenhuizen, goed voor 1000 bedden, die in 10 dagen tijd werden opgetrokken.

Het duivelspact dat het Chinese volk 30 jaar geleden, na Tiananmen, murw geslagen en in onderdanig vertrouwen, sloot met de dictatoriale Staatspartij, die veiligheid, welvaart en nationale fierheid zou garanderen, is hiermee de facto verbroken. Het volk is boos en staat op tegen de meedogenloze controlezucht van de overheid. Vrijheid van meningsuiting via internet wordt gefnuikt en het voorheen al vaak misbruikte vrij verkeer van personen heeft een dieptepunt bereikt.

Een reisverbod invoeren zowel binnen als buiten de landsgrenzen, vlak vóór de Chinezen hun Nieuwjaar zouden vieren, kon niet anders dan in slechte aarde vallen. Het Chinese Nieuwjaar is niet alleen een van de belangrijkste feestdagen van het jaar, zich verplaatsen is ook een wezenlijk onderdeel van de festiviteiten.

Een interessante vaststelling is dat nagenoeg alle griepvirussen bij dieren en mensen, en ook andere virale epidemieën, hun oorsprong vonden in China of in Afrika, meer bepaald in steden die kampen met explosieve groei, overbevolking, opstopping en onmenselijke omstandigheden, waar de lucht letterlijk en figuurlijk toxisch wordt.

Zelfs de Spaanse griep was qua oorsprong Aziatisch. Haar verwarrende benaming heeft ze te danken aan het feit dat Spanje niet deelnam aan de Eerste Wereldoorlog en als eerste de gegevens met betrekking tot deze epidemie publiceerde. In Frankrijk werden de ziektecijfers angstvallig geheim gehouden opdat de vijand geen lucht kreeg van de verzwakking van het Franse leger. Deze apocalyptische epidemie sloeg toe meteen na de Eerste Wereldoorlog, op een bevolking die zwaar had geleden onder de terreur van oorlog, hongersnood en gevangenschap. In 1 jaar tijd maakte ze tussen de 20 en 40 miljoen dodelijke slachtoffers. Volgens het Institut Pasteur waren het er 30 miljoen, volgens sommige meer recente schattingen zelfs 100 miljoen. Ze prijkt in ieder geval bovenaan het lijstje van meest dodelijke pandemieën in de geschiedenis van de mensheid, samen met de pest, die met 34 miljoen (vastgestelde) doden zowat twee derde van de bevolking uitroeide in toenmalig Europa.

Het eerste oncontroleerbare geval van corona zou al in november 2019 zijn opgedoken in het epicentrum van de epidemie, de markt van Huanan, waar vis, zeevruchten en wild (vleermuizen, schubdieren, civetkatten, enz.) worden verhandeld. Huanan is gelegen in Wuhan, hoofdstad van de provincie Hubei, gelegen aan de blauwe rivier, de Yangzi Jiang (Yang Tsé), een essentiële hub voor het handelsvervoer en een van de belangrijkste industriële centra in China. Toeval of niet, het is ook de pioniersstad waar 5G werd uitgerold en zetel van het onderzoekscentrum voor militaire en medische virustoepassingen.

Mogelijk tracht het virus ons erop te wijzen dat één en ander fout loopt in China en de rest van de wereld. De gevolgen van de stilgevallen Chinese economie, die goed is voor 17% van het BBP wereldwijd (tegenover 4% in 2003) en instaat voor 30% van de mondiale groei, laten zich nu al voelen. De bedrijfsschuld in China is torenhoog en de groei is op vandaag afhankelijker van de binnenlandse consumptie (60%) dan in 2003 (40%). Grote Amerikaanse concerns (Apple, Starbucks, McDonalds, Pizza Hut, KFC, …) hebben hun deuren gesloten. Hetzelfde geld voor een andere reus, FOX CONN, wereldwijd de grootste leverancier van elektronische componenten. De gevolgen zijn nu al niet te overzien in een heleboel landen die voor de bevoorrading van hun componenten of afgewerkte produkten afhangen van het label « made in China »: Airbus, Renault, PSA, Nissan, Toyota, Hyundai, Fiat, Chrysler… zagen zich verplicht hun assemblagefabrieken te sluiten, niet alleen in Azië, maar ook in Europa. Kleinhandels, restaurants en scholen blijven dicht.

Intussen is in China ook handelsreus Alibaba in de greep van de epidemie.

Alles moet eraan geloven: eerst de Aziatische beurzen, inmiddels ook de wereldbeurzen, de prijs per vat ruwe olie, belangrijk importproduct voor China, luxemerken, tour operators, de hele sector van vakantie- en vrijetijdsbesteding. Op de Zijderoute worden de kaarten grondig opnieuw geschud door het Coronavirus. Voor een dertigtal landen, waaronder Duitsland, is China de belangrijkste exportbestemming.

De medische en economische pandemie, faillissementen, technische werkloosheid en wereldwijde recessie zijn nu een feit. 77 miljoen Chinezen, 60 miljoen Italianen en nu ook 46 miljoen Spanjaarden kregen huisarrest en leefden of leven in een toestand van gedwongen isolement. Waar mogelijk, doen ze hooguit wat telewerk. Rusland sluit zijn grenzen. In de VS komen buitenlanders, Chinezen en Europeanen, het land niet in, terwijl gerepatrieerde reizigers in quarantaine worden geplaatst. In Azië, maar ook elders, liggen cruiseschepen zoals de Diamondbacks Princess (621 mensen besmet, 2 doden) roerloos aangemeerd aan de kaai. Duizenden passagiers mogen hun hut niet verlaten.

Vluchten van en naar China werden door 70 maatschappijen opgeschort, terwijl 50 ze terugschroefden, waardoor 20 miljoen Chinese en andere toeristen van hun reizen moesten afzien. Macao, de economische long van de regio, sloot zijn casino’s. Voor de komende maanden worden handelsbeurzen en internationale sportwedstrijden afgelast (wereldbeker skiën, grand prix, voetbalkampioenschap, …), zowel in China als daarbuiten, en Japan houdt nu al zijn hart vast voor de Olympische Spelen. Israël sloot zijn grenzen en voerde verplichte zelfisolatie in. Zelfisolatie werd ook het motto in Italië, en enkel zaken open waar minstens 1m afstand kan blijven tussen klanten en verkopers mochten open blijven. Pasjes werden ingevoerd voor mensen die zich verplaatsen en overtreders krijgen een boete of zelfs gevangenisstraffen. De taferelen die we zagen in China veroveren heel Europa, met Italië, Spanje, Frankrijk en België op kop. De VS, Canada en Brazilië, die dachten dat het Amerikaanse continent de dans zou kunnen ontspringen, zingen langzaam aan ook een toontje lager.

De wereld draait niet langer. Alles valt stil!

De overtuigingen: David (het virus) en Goliath (een wereldreus met voeten gemaakt van klei)

Wanneer iemand een probleem met de vinger duidt, kijkt de dwaas naar de vinger en denkt dat dat het probleem is. De wijze, echter, kijkt naar het echte probleem waarnaar de vinger wijst. Het coronavirus, de markt in Wuhan, de vleermuis, Dr. Li Wenliang zijn niet het probleem.

Het regime in Peking heeft 's werelds grootste en dichtstbevolkte natie gesust met de zoete illusie onkwetsbaar te zijn en eindeloos te kunnen groeien op economisch vlak. Maar geld en macht maken noch gelukkig, noch gezond! De macht die uitgaat van geld, is niet meer dan een illusie, en hoogmoed komt voor de val.

Velen geloven nog steeds dat de grootmachten (CHINA, de VS, de USSR, de EU, BRAZILIË, …) die een cultuur in stand houden gebaseerd op leugens, beter in staat zijn om grote uitdagingen aan te gaan dan de echte democratieën, die “teveel praten en aarzelen”. Autoritaire leiders verbergen hun fouten om hun privileges en winsten te handhaven, terwijl het volk in een echte democratie zijn vertegenwoordigers aanspoort om hun fouten toe te geven en ze vervolgens in samenspraak aan te pakken.

Door de Nieuwjaarsfestiviteiten lam te leggen, hebben de Chinezen zich weliswaar onthouden van de buitenissige geldverspilling die er traditioneel mee gepaard gaat, maar waarmee ze geloven dat ze de welvaart zullen aantrekken voor het komende jaar. In hun ogen kan het dus niet anders dan slecht begonnen zijn.

Na de Democraten het zwijgen te hebben opgelegd, tweette die andere autoritaire leider, Donald Trump, demagoog die hij is, dat met de warmere lente de epidemie vanzelf zal stoppen! Niet de hogere temperaturen zullen het virus echter tegenhouden, bewijze zijn aanwezigheid in landen zoals Saoedi-Arabië, maar wel het fenomeen van mensen die met de lente weer ‘uitkomen’, zoals de blaadjes aan de bomen.

Na weken van afwezigheid, begaf Xi Jinping zich naar de Wuhan-regio, gewapend met mondmasker en steriele handschoenen, om daar zijn geloof te verkondigen dat China het microscopisch kleine Coronavirus zou verslaan.

Twee leiders van machtige wereldnaties bleken de transformerende kracht van de minuscule tegenstander, het virus, schromelijk te onderschatten. Is de wetenschap aan hun aandacht ontsnapt dat we 8% van ons DNA te danken hebben aan virussen die we in de loop van de evolutie in ons lichaam wisten te incorporeren?

De Pasteuriaanse overtuiging dat het virus de enige oorzaak van ziekte en dood is, is verleidelijk, geruststellend zelfs voor sommigen, maar jammer genoeg klopt ze niet!

Wetenschappers zijn het er vandaag over eens dat ziekten MULTIFACTORIEEL zijn (vitale, natuurlijke en menselijke kenmerken en eigenschappen van de omgeving, het milieu, genetisch polymorfisme, voedingsdeficiënties, gebrek aan rust, pathogene kiemen en dysbiose, stress, angsten, overtuigingen, identificaties, gebrek aan levensdoelen, zingeving en vooral Existentiële Wijsheid…).

De jonge Chinese oogarts, die zelf in goede gezondheid verkeerde en geloofde correct en in overeenstemming met de medische deontologie te handelen door aan de alarmbel te trekken, had geen idee dat hij zou botsen met de overtuigingen van het regime. Hij kon allerminst vermoeden welke schokgolf zou volgen op zijn waakzaamheid. Het was gewoon zijn plicht te waken over de gezondheid, de veiligheid en het welzijn van het volk. Nooit had hij gedacht dat zijn woorden aan banden zouden worden gelegd of dat hij zou worden gesanctioneerd om zijn “arrogantie” om de publieke opinie in te lichten. Moge zijn ziel rusten in vrede, nu hij zijn laatste adem heeft uitgeblazen.

De WHO prees de "enorme vooruitgang van China" met de schijnbare, tijdelijke daling van het aantal gevallen, op basis van instructies om de cijfers te herzien. Bijna in dezelfde adem kondigde ze de aanbeveling af “hard op te treden” om de epidemie in te dammen. Regeringen lijken mensen gerust te stellen met maatregelen die moeten voorkomen dat risicopersonen het virus naar alle landen ter wereld verspreiden. Sommigen geloven dat de hele Chinese malaise ver van hun bed is, dat alles onder controle is en dat al die heisa overbodig is. Anderen wantrouwen niet alleen het gebrek aan transparantie in China, gelet op de precedenten, maar ook hun eigen leiders, die niet meer zijn dan prooien voor machtige lobby’s. Chinese winkels en restaurants – buiten China – lopen leeg en mensen steken spontaan de straat over zodra ze iemand spotten die Aziatisch oogt.

Sommigen geloven in een apocalyptische pandemie, net zoals destijds bij H1N1, terwijl anderen er vast van overtuigd zijn dat de Titanic onmogelijk kan zinken. Dit is echter niet langer een ver-van-mijn-bed-show. Het gebeurt in onze eigen achtertuin.

De (conflictueuze) beleving van de feiten

De amygdalae in onze hersenen zijn evolutionair geprogrammeerd om te reageren op onmiddellijke bedreigingen. Door alle koppen te richten naar secundaire problemen zoals veiligheid of epidemieën, kan je de aandacht afwenden van de problematiek ten gronde, namelijk het falende gezondheids- en welzijnsbeleid van de Naties en opkomende dictaturen.

De Chinese Staatspartij heeft 450 miljoen openbare en particuliere bewakingscamera's met gezichtsherkenning van voorbijgangers en auto's geïnstalleerd om de veiligheid officieel te garanderen en gevallen van onbetamelijk gedrag te voorkomen. Met de komst van 5G kunnen overheden allerhande (nog beter) de handel en wandel van ieder individu volgen, eender waar, eender wanneer.

Het Chinese volk voelt zich bekeken, gekneveld, gemuilkorfd, geterroriseerd, opgelicht en verraden door hun heersers. De censuur is moordend en maskers maken mensen monddood.

Dr. Li Wenliang, martelaar van het coronavirus, die alarm had geslagen over de gevaren van de opkomende epidemie, werd gearresteerd voor "VERSTORING VAN DE OPENBARE ORDE" en in de pas gehouden door militairen die precies weten hoe ze dat moeten doen. Mogelijk is het de druk die heeft bijgedragen aan zijn besmetting en zijn overlijden.

Blogger Chen Qiushi, die onderzoek deed naar het coronavirus in alle hotspots (ziekenhuizen, supermarkten, uitvaartcentra, families van slachtoffers, taxi's, vrijwilligers, …), is op mysterieuze wijze verdwenen. De autoriteiten beweren dat hij "in quarantaine" werd geplaatst zonder enig communicatiemiddel omdat hij te veel tijd in de ziekenhuizen van Wuhan had doorgebracht. In afzondering plaatsen is één ding, maar waarom moesten ook alle communicatiekanalen worden afgesneden?

HET DUBBELE CONFLICT VAN JE NIET MOGEN ROEREN EN BANG ZIJN DAT JE LAATSTE UUR HEEFT GESLAGEN, IS DE PERFECTE VOEDINGSBODEM VOOR HET ONTSTAAN VAN ZIEKTE.

Temidden alle uitwassen, weerklinkt het gerommel van DE TOORN VAN DE volksDRAAK, die zich geïsoleerd voelt van binnen en van buiten, en haar vuur (koorts) verschroeit het land.

De vaardigheden en onvermogens

De onmenselijke levensstijl in China biedt geen ruimte voor een brede, diepe en vloeiende, vitale ademhaling, teken van harmonie. Voor een groeiend aantal mensen wordt het stilaan onmogelijk om te voldoen aan de weerzinwekkende gedragscodes die hen worden opgelegd.

Artsen en verzorgers zijn, ondanks al hun goede wil, niet in staat om een groot deel van de ernstig zieke mensen effectief te verzorgen, zelfs niet in hun eigen gelederen. Bovendien zien ze zich genoodzaakt bepaalde groepen mensen op te offeren (dissidenten, ouderen, zieken die handenvol geld kosten, mensen met een beperking). Als dat geen herinneringen oproept aan onfrisse praktijken uit een duister verleden.

Virussen hebben een uitzonderlijk vermogen tot mutatie en massale voortplanting. De kans bestaat dat het coronavirus in Europa reeds gemuteerd is.

Het volk is niet bij machte om het reis- en internetcommunicatieverbod te negeren, maar dat maakt het wel onmogelijk om relaties te onderhouden (echtelijke, familiale, vriendschappelijke, economische, enz.), terwijl relaties levens-noodzakelijk zijn. Met de opgelegde zelfisolatie kunnen koppels, gezinnen en families niet anders dan alle niet-opgeloste, huidige en transgenerationele moeilijkheden (trauma’s, conflicten, geheugens van gevangenschap, opsluiting, mishandeling, enz) onder ogen te zien, en dan nog wel abrupt, onverwacht en achter gesloten deuren. Toeval of niet, naar verluidt zou het aantal echtscheidingen in Wuhan in de nasleep van de Chinese crisis torenhoog oplopen.

De farmaceutische industrie is niet in staat om snel effectieve antivirale middelen, monoklonale antilichamen, vaccins of andere medicijnen te verstrekken, en binnenkort geraken de voorraden uitgeput, zelfs van de in China geproduceerde koortswerende middelen.

Nu de industrie stil ligt, is ze niet in staat om maskers, beschermende kleding, ziekenhuisapparatuur en diagnostische kits in afdoende hoeveelheden aan te leveren. In bepaalde geneesmiddelenfabrieken worden werknemers verplicht over te werken om een voorraadtekort te voorkomen.

Regeringen en overheden slagen er niet langer in hun bevolking een veilig gevoel te schenken, zelfs wanneer ze hun woorden wikken en wegen. Het vertrouwen is zoek. Europa heeft slechts voor 4 maanden voorraden van essentiële geneesmiddelen (hormonen, "anti-kankermedicijnen", koortswerende middelen, …), die voornamelijk in China en India worden geproduceerd.

De gedragingen

Op 31 december 2019, een maand na het eerste officiële geval, hebben de Chinese autoriteiten de WHO  op de hoogte gebracht.

Dit nieuwe SARS wordt gekenmerkt door hoge koorts, rinitis, droge hoest en soms besmettelijke diarree en dyspnoe die kunnen leiden tot ernstig acuut respiratoir syndroom als gevolg van een typische virale longontsteking.

Personen die als kwetsbaarder worden beschouwd en als dieren in kuddes leven, d.w.z. degenen die het grootste risico lopen om de ziekte te ontwikkelen en te sterven (kinderen, gehandicapten, werknemers, arbeiders, gevangenen, ziekenhuispatiënten, ouderen en dragers van andere ziekten), worden afgezonderd in ruimtes waar ze geen toegang hebben tot verse lucht en hen het recht op vrijheid van meningsuiting en vrij verkeer wordt ontnomen. Volgens officiële wereldbronnen zijn al meer dan 7000 van de meest kwetsbaren overleden en zijn er waarschijnlijk meer dan 200.000 mensen besmet. In 128 landen buiten China stijgen het aantal besmettingen en het dodental explosief (Hongkong, Macau, Taiwan, Zuid-Korea, de Filippijnen, Japan, Israël, Iran, Italië, Spanje, Frankrijk). Nieuwe haarden doken op in ziekenhuizen en gevangenissen (400 gevallen).

Zuid-Korea werd de grootste haard buiten China met 8.162 officieel vastgestelde gevallen (w.o. 150 leden van de Shiwcheoni Kerk van Jezus, die tijdens de diensten werden besmet), en lijkt nu ook te piek van de curve te hebben bereikt, met meer genezingen dan nieuwe gevallen. Na de eerste twee sterfgevallen van Europeanen werd in Noord-Italië, dat door Chinese toeristen wordt overspoeld, het carnaval van Venetië afgelast de openbare plaatsen in 11 steden gingen dicht. Over de secundaire sterfgevallen ten gevolge van deze gezondheidscrisis, d.w.z. alle andere spoedgevallen of zelfmoorden van mensen die aan hun huis gekluisterd zijn zonder inkomen, wordt in alle talen gezwegen, maar volgens de laatste berichten is het dodental explosief gestegen.

In China is de verkoop van koortswerende middelen via de apotheek verboden, zodat mensen genoodzaakt zijn naar het ziekenhuis te gaan. De ziekenhuizen hebben meer ernstige zieken dan bedden en zien zich gedwongen de hopeloze gevallen door te sturen naar plekken waar laatste zorgen worden toegediend, terwijl ‘verdachte’ patiënten in goede toestand naar plaatsen worden doorverwezen waar ze manu militari worden opeengehoopt en vastgehouden en waar besmetting in de hand wordt gewerkt voor bijna de helft van de aanwezigen. Uitgeputte verzorgers, zoals arbeiders aan een lopende band (Taylorisme), krijgen de tijd noch om te eten, noch om te drinken of zelfs naar het toilet te gaan en dragen dan maar een luier tijdens hun dienst. Omwille van de slinkende voorraden wisselt het personeel van materiaal eens om de 4 tot 8 uren, waardoor het risico op besmetting toeneemt. Bij sommigen slaan de stoppen door, anderen plegen zelfmoord, maar statistieken hierover worden niet bijgehouden. Honderden militaire artsen werden opgevorderd.

41,3% van de patiënten geraakt besmet in het ziekenhuis. 26% gaat naar intensieve zorgen. 47% heeft ademhalingsondersteuning nodig. 4,3% overlijdt, en niet de 2 tot 2,2% in de officiële cijfers. Daarom worden patiënten in Europa met aandrang verzocht niet naar de dokter of de spoed te rennen, maar hun huisarts op te bellen.

Patiënten uit ontwikkelingslanden waar tests niet voorhanden zijn, niet-geteste, asymptomatische, gezonde dragers van het virus en 50 tot 70% van de besmettelijke dragers die met de commerciële diagnosetest vals negatief worden bevonden, blijven gewoon thuis of worden terug naar huis gestuurd naar hun familie. Zorgverleners met symptomen die niet altijd recht hebben op een test, moeten 7 dagen na het wegvallen van de koorts – terwijl ze nog besmettelijk zijn - opnieuw aan het werk wegens gebrek aan personeel. Een nieuwe detectiemethode zorgde ervoor dat de slachtofferaantallen in China de pan uit swingden en er onrust uitbrak op de aandelenmarkten.

De 3 kernwerkwoorden i.v.m. de functie van het ademhalingsstelsel zijn ademen, inhaleren van levenslucht (zuurstof) en uitblazen van (je laatste) adem (koolstofdioxide). Eén positief neveneffect van corona is dat de lucht in China en de rest van de wereld al lang niet meer zo zuiver is geweest… Hoe meer de kwaliteit van de lucht verkwikkend is op fysiek, energetisch, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau, hoe meer de ademhaling ruim, diep en harmonieus kan zijn.

Voor de festiviteiten werden in China 283 miljoen reistrajecten opgetekend, genoeg voor heel wat beroering en dodelijke besmetting in de lucht. Dagelijks worden temperatuurcontroles uitgevoerd op reizigers die terugkeren naar de stad en naar hun werk.

Als nooit tevoren sinds Mao Zedong, is Xi Jinping erin geslaagd om de macht te centraliseren. De LOYALITEIT van de ambtenaren is ongeëvenaard en wordt afgedwongen middels een systeem van drastisch toezicht en strenge sancties door lokale disciplinaire inspectiecommissies. Particuliere initiatieven zijn verboden. Sociale bijstand kan alleen worden verleend door de aangesloten organisaties van de Staatspartij.

Kritiek op het regime, of zelfs humoristische allusies via het net, worden afgestraft met geweld, prepressie, censuur en afzondering en zelfs met ontzegging van alle internetdiensten (banken, boekingssites, webshops, …).

Er werd een rijverbod ingesteld en straten werden afgezet met controleposten waar pasjes en lichaamstemperatuur worden getest. Uitgangen werden bewaakt door drones en luidsprekers weerklonken op straat met de boodschap : "Blijf alsjeblieft binnen!”

Mondmaskers, zelf opgelegde quarantaine en opsluiting zijn sinds 23 januari verplicht in ziekenhuizen, thuis, in scheepshutten en plaatsen die als concentratie- en noodonderkomen worden gebruikt (sporthallen, stadions, expohallen, hotels, enz.) om besmetting van of door anderen te voorkomen, allemaal elementen die indruisen tegen de aard en het wezen van het ademhalingsstelsel.

Dit soort gedragingen kunnen alleen maar bijdragen tot een verergering van het conflict van ontbering van verse lucht en vrij verkeer. De weerzinwekkende atmosfeer van dergelijke plaatsen, zwaar beladen met doodsangsten, biedt alles behalve de vitale energie (prâna) die nodig is voor het goed functioneren van het menselijk lichaam. Hoesten, dyspnoe en ademnood kunnen alleen maar erger aanvoelen wanneer er bovendien geen enkele kier open wordt gelaten om verse, levende lucht te laten doorstromen naar de luchtwegen en longblaasjes.

Wanneer censuur dodelijk wordt!

Van zodra het gerucht de ronde deed, brachten statistici van de Japan Times aan het licht dat een leger van censoren de Chinese sociale netwerken (WECHAT & WEIBO) meteen gingen censureren. De Chinese zakenman Hu Li zag zijn WeChat-account in Duitsland geblokkeerd omdat hij het woord “mislukking” had gebruikt in verband met de aanpak van de crisis door de regering. Zelfs het pro-democratische volkslied van Hong Kong "Do you hear the people sing" werd van het net gehaald. 351 internetgebruikers die video's van de noodtoestanden in ziekenhuizen of "geruchten" op het net plaatsten, zoals Fangbin, werden gearresteerd en zijn vervolgens verdwenen. De wereld die nog niet zo heel lang geleden te lang de ogen sloot voor de concentratiekampen en de nazi-propaganda, lijkt de belangrijke les van toen te zijn vergeten.

De Chinese media mogen slechts 40% van de informatie die ze verspreiden aan het coronavirus wijden. Het Ministerie voor Propaganda stuurde 300 journalisten van de staatsmedia richtlijnen die eisen dat ze "ontroerende verhalen over eerstelijnsgezondheidswerkers" brengen die “harten kunnen verwarmen”. Sinds het virus vanaf begin maart ook in het Westen zijn opmars maakte, werden gegevens over de evolutie van het coronavirus in China schaarser.

Religieuze gebedsplaatsen waar 1000 mensen binnen kunnen, werden gesloten. Paus Franciscus gaf zijn zondagse zegen niet voor een menigte op het Sint-Pietersplein, maar via een videolink. Saoedi-Arabië sloot zijn grenzen voor de vele buitenlandse pelgrims die jaarlijks naar Mekka komen. Disney sloot zijn attractieparken in Azië en ook Disneyland Parijs moest eraan geloven. Ook in Europa, gaan deuren van scholen en openbare plaatsen dicht. Grote sportevenement worden geschrapt. Draconische maatregelen worden getroffen in de schijnbaar ijdele hoop verspreiding van het virus tegen te gaan. Hier en daar noteren we onsamenhangende gedragingen: in Frankrijk gingen de gemeenteverkiezingen door, terwijl scholen, hotels, café’s, restaurants, kleinhandels, sportzalen, theaters en bioscopen dicht moesten. Er zijn zelfs burgemeesters die koppels verbieden om elkaar te kussen of te omhelzen in openbare gelegenheden op straffe van boete.

De identiteit: Virale longontsteking met Coronavirus COVID 19

Chinese onderzoekers hebben met succes het RNA van het Coronavirus gesequencet, benoemd en trots gedeeld met hun tegenhangers over de hele wereld.

Voelt iedereen zich een uniek mens?

Communiceren doen we allemaal via dezelfde lucht. Als je dat beseft, weet je hoe krachtig het expressievermogen is van onze adem, van het woord van de verbondenheid van alle leven.

Het zit kaballistisch in de naam van het virus verscholen: wij zijn wezens die een kroon waardig kunnen zijn, als we ons maar bewust blijven van de eenheid en verbondenheid met alles en iedereen, alleen al door de lucht die we allemaal in- en uitademen, en beseffen dat elke houding die we ons aanmeten op eender welk moment invloed uitoefent op wat er elders gebeurt.

Het doel

Sommigen denken, terecht of onterecht, dat dit virus door mensenhanden werd gecreëerd met het oog op een mondiale genocide om een eind te maken aan de ongecontroleerde demografische groei. Complottheorie of waarheid? Eén ding is zeker, dergelijke visie verloochent de nagenoeg grenzeloze capaciteit van de mens en van de natuur om dergelijke snode plannen te dwarsbomen.

Waar we niet van doodgaan, worden we sterker van. De taal van het lichaam drukt zich uit onder de vorm van pijn. Datgene in onze omgeving wat ondraaglijk is en wat we niet onder woorden kunnen brengen, daar gaan we mondjesmaat aan dood.

Het Coronavirus brengt nieuwe informatie naar ons ademhalingsstelsel opdat het kan muteren en aan de mutanten het vermogen verleent om te durven ZICH ROEREN, PRATEN, BEWEGEN, DE WARME (en HARTVERWARMENDE) LEVENSADEM ONTVANGEN en ons losmaken van de commercieel-industriële slavernij en de dictaturen die ons de vrijheid ontnemen om gelukkig te leven, van lucht en omgeving te veranderen en te gaan en staan waar we maar willen wanneer ons hart het ons influistert.

Onderzoekers ontwikkelen nieuw onderzoek en doen nieuwe ontdekkingen, maar ze beseffen dat ze weinig kunnen ondernemen als ze oog in oog staan met het myco-bacterio-virale rijk en zijn duizelingwekkende reproductievermogen. Het is een illusie te denken dat de mens de controle heeft over de natuur of het klimaat, die het ons op talloze manieren laten zien.

De zin

Oftewel: het gezond verstand dat erachter schuilt.

Overal ter wereld waarschuwen klokkenluiders voor de rampzalige gevolgen van de opwarming van de aarde en de klimaatverandering, ontbossing en industriële vervuiling. Mensen treden naar buiten en laten hun stem horen, soms met gevaar voor eigen leven en vrijheid. Inmiddels blijven China, de VS en Brazilië, de grootste vervuilers van de planeet, hun economische dictatuur opleggen. In een mum van tijd slaagt het coronavirus erin meer effect te ressorteren dan alle NGO’s die vechten voor het klimaat en tegen de vervuiling.

Overal ter wereld komt de biodiversiteit in het gedrang ten voordele van het "gemondialiseerde economische communisme".

De effecten van autoritaire bureaucratieën en schendingen van de mensenrechten, een pandemie waardig, is een grotere bedreiging voor de mensheid dan het Coronavirus, dat ons ertoe aanzet terug te gaan naar de Zin van alle Leven, naar de Wijsheid van het Oude China.

Datzelfde coronavirus schudt ons wakker of ondersteunt diegenen die al langer deze toestand laken en ertegen optreden.

De Wijsheid van het Coronavirus – dat werkt om zijn Kroon te verdienen

Ooit leverde het Middenrijk van het oosten aan de Mensheid in wording een Levenswijsheid van onschatbare waarde. Deze kreeg haar toepassing in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Communisme en kapitalisme wisten elk spoor van deze rijkdom uit. De oude praktijken zoals Ademhalingsmethoden, Tai Chi, Qigong en meditatie, gebeden, mantra's, dans, zang en muziek, hebben de eigenschap de gemoederen te bedaren, het veiligheidsgevoel te verhogen en algemeen de verhoudingen met alle levende wezens te bevorderen.

De wijsheid van de Franstalige Kabbalisten laat ons zien dat om te overleven (‘survie’, anagram van virus), eenheid in het hart nodig is (‘coeur uni’, kabbalistisch anagram van corona).

"Ieder van ons heeft een rol te spelen om een klimaat van authentieke vrede te scheppen. Als we er als individu in slagen om onze innerlijke bommen onschadelijk te maken - door onze negatieve gedachten en emoties te neutraliseren en onze positieve kwaliteiten te cultiveren - creëren we ook gunstige voorwaarden voor externe ontwapening." Dalai Lama

Preventie

Niet grootheid, macht of geluk maken ons gezond, wel het evenwicht tussen Hemel en Aarde en tussen alle levende wezens van de 8 rijken waarmee we dezelfde lucht delen.  De Chinezen hebben dat alvast begrepen en beoefenen de kunst van de Qigong, meer bepaald de 8 Brokaten.

Preventief gebruik van van kruiden en essentiële oliën (kaneel, gember, kurkuma, steranijs, tijm, oregano, eucalyptus, …) in sprays, verstuivers, spuitbussen, kruidenthee, bouillons, soepen, glühwein kan heel wat soelaas brengen. En dan hebben we het niet eens over het inzicht van hoe belangrijk het is om naar buiten te gaan, waar we door de wind worden meegenomen, waar de lucht ons zin doet krijgen om onze longen te vullen en volmondig ja te zeggen tegen het leven en onze hartenwensen te volgen.

Draag dan ook bij aan de kwaliteit van de lucht, waar je ook bent. Blijf niet steken in welles-nietes-discussies, in oordelen van wat goed is en wat slecht. Het kan de atmosfeer alleen maar giftiger maken. Leer de dingen vanuit adelaarsoogpunt te bekijken, zie het grotere geheel en plaats jezelf boven de strijd. Wees genuanceerd in wat je zegt, zoek naar jouw eigen mening en dring ze niet op, maar breng ze in de praktijk met zin voor creativiteit.

Professor Vincenzo Castronovo van de Universiteit van Luik, specialist inzake micronutriënten en wetenschappelijk directeur van het nieuwe analyselaboratorium LIMS, heeft een Balans Preventief Onderzoek (BPO) ontwikkeld om te helpen inschatten hoe het gesteld is met de antivirale verdediging van patiënten.

Het zijn vooral de oudsten onder ons die in de loop der jaren naar een toestand van chronische ontsteking zijn geëvolueerd door een ongepast en gebrekkig dieet of door excessen (tabak, alcohol, drugs, medicijnen, werk, studie, enz.), die het grootste risico lopen. Jongeren, echter, die denken niet vatbaar te zijn voor corona, vergissen zich, ook al is het doodsgevaar in hun geval verwaarloosbaar.

Wie zich zorgen maakt, kan dankzij deze gerichte controle (+/- 70€) nagaan of zijn gezondheidstoestand al dan niet volstaat om een virale crisis probleemloos te overbruggen en een verblijf in intensieve zorgen te vermijden voor zichzelf en zijn naasten.

Voorkomen is altijd beter dan genezen, des te meer gelet op het dreigende tekort aan antivirale behandelingen en vaccins.

Op 6 maart ll. meldde het nationaal referentiecentrum een nijpend tekort aan bepaalde grondstoffen die nodig zijn om besmetting met COVID-19 te testen. Hierdoor zullen enkel nog “prioritaire” monsters (lees: van hoogrisicopatiënten en ernstig zieken) worden getest, terwijl de rest de koelkast in gaat, van waaruit ze eventueel alsnog kunnen worden opgehaald voor onderzoek indien ze in een latere fase toch prioritair zouden worden.

Gelet op deze informatie en de wetenschap dat ondersteunende medicijnen of vaccins eveneens beperkt of helemaal niet voorhanden zijn, moeten we vooral inzetten op preventie. Dit komt erop neer het immuunsysteem te optimaliseren zodat het adequaat kan reageren, m.a.w. niet te weinig (ouderen, chronisch zieken, personen verzwakt door medicijnen), maar ook niet teveel (jongere mensen wiens immuunstelsel te hevig reageert en de verkeerde cellen gaat afbreken).

Een optimaal functionerend immuunsysteem staat of valt met een gezond spijsverteringsstelsel, dat de nodige barrières kan optrekken tegen ongewenste molecules en ontvankelijk kan zijn voor levensnoodzakelijke micronutriënten die onze cellen en hun verdedigingsmechanisme voeden.

Om artsen bij te staan in de ondersteuning die ze aan hun patiënten verlenen, heeft LIMS een BPO Antivirale Verdediging ontwikkeld, speciaal om de micronutriënten en metabolieten te analyseren die in talloze wetenschappelijke studies werden genoemd als (f)actoren die helpen om virale infecties af te wenden, maar ook om ontstekingsletsels te beperken door een overactief immuunstelsel. voor een effectieve bescherming tegen virale infecties 

Het voorgestelde analysepakket onderzoekt gehaltes aan zink, koper, selenium, vitamines A, D en E, glutathion, dihomogammalinoleenzuur, arachidonzuur en eicosapentaeenzuur, maar ook de verhouding arachidonzuur/eicosapentaeenzuur, wat een indicator is voor de te verwachten hevigheid van de ontstekingsreactie. Daarnaast wordt ook het indicangehalte in urine bepaald om na te gaan of er sprake is van een verstoring van de darmflora of rottingsprocessen, wat de antivirale verdedigingscapaciteit kan aantasten.

Door te werken aan de tekorten (of overschotten) aan micronutriënten en de darmflora te herstellen, kan de patiënt een adequaat verdedigingsmechanisme opbouwen die hem zullen helpen tegen corona COVID-19 of eender welk ander pathogeen virus.

Zeewater (cf. www.vitanat.be) is een oernutriënt voor de mensheid. Het bevat alle elementen uit de tabel van Mendeljev en vormt de eerste verdedigingslinie voor de bacteriën die ten oorsprong liggen aan onze lichaamscellen, aangezien onze moeder, de zee (niet toevallig zijn in het Frans “mer”, zee, en “mère”, moeder, homoniemen), beschermt tegen de (vrije radicalen producerende) ultraviolette stralen van de zon. Met zijn bom aan mineralen en oligo-elementen, draagt zeewater in belangrijke mate bij aan de vitaliteit en bescherming van onze cellen.

De therapeutische benadering

Nu we geconfronteerd worden met een pandemie, kunnen we niet anders dan terugvallen op LIEFDE, RESPECT, VRIJ VERKEER, VRIJE MENINGSUITING en wederzijdse hulp (samenwerking), de beste remedies om gezondheid te herstellen!

De WHO definieert gezondheid van levende wezens trouwens niet langer als “afwezigheid van symptomen”, maar als “fysiek, energetisch, mentaal en sociaal welzijn”. Daar zouden we nog aan kunnen toevoegen “echtelijk, professioneel, politiek en spiritueel welzijn”.

Ondanks de koortsachtige zoektocht van alle mogelijke laboratoria naar een vaccin waarmee ze de jackpot hopen te winnen, is de realiteit op dag van vandaag dat er geen remedie voorhanden is. Een welgemeende pet af voor de moed en toewijding waarmee artsen, verpleegkundigen, kinesitherapeuten, verzorgers en hulpverleners roeien met de schamele riemen die ze hebben om mensen te ondersteunen. Wetenschap en media mogen dan wel neerkijken op de talloze toverdrankjes en middeltjes uit grootmoeders tijd die de ronde doen op het internet, in de situatie van onmacht en wanhoop waarin de volkeren zich bevinden, is alles wat een placebo-effect kan genereren, meer dan welkom. Te tussen haakjes, ook al werden bepaalde toepassingen ervan niet wetenschappelijk bewezen, de effectiviteit van placebo’s staat wetenschappelijk buiten kijf!

In 1918 slaagden huisartsen erin hun grieppatiënten van de dood te vrijwaren door hen lichaamsbeweging aan te raden (wandelen of fietsen, …) in open lucht. Dat is precies het tegenovergestelde van wat vandaag wordt opgelegd, nl. afzondering en opsluiting. Je lichaam van verse lucht voorzien in een bos (sylvotherapie) of een park, aan zee of in de bergen, en dagelijks je woonplaats verluchten, zijn de manier om uitdroging van de luchtwegen tegen te gaan door overdreven blootstelling aan warmte.

De HOMEOPATHIE, die aan de basis ligt van de COÖPERATIVE SENSITIEVE GENEESKUNDE, heeft vele homeopaten over de hele wereld, zoals Hahnemann in zijn tijd, in staat gesteld om effectief met epidemieën om te gaan. Net als in 1918, hielpen zij talloze patiënten te genezen simpelweg door twee oordeelkundig gekozen remedies te gebruiken: Gelsemium Sempervirens, een remedie die bevrijding geeft van de angst om te bewegen of zich te roeren, en Bryonia, een remedie die bevrijding geeft van de angst om te sterven en zo de vitale kracht weer in evenwicht brengt. De homeopathie kan in dit geval ook hulp bieden met andere remedies, zoals BELLADONNA ATROPA. Als we deze vrucht doormidden snijden, zien we de beeltenis van een vleermuis, drager van het coronavirus. In de Griekse mythologie, is Atropos de oudste van de schikgodinnen, die de levensdraad van de persoon kwam doorknippen wanneer zijn of haar tijd om was.

Belladonna Atropa is een remedie voor wiens leven aan een zijden draadje hangt. Men ligt geveld met hoge koorts en razende deliriums. Andere symptomen zijn verstopping, hoge bloeddruk, hoesten en ernstige virale longziekte. Het is ook de enige bekende remedie voor mensen die dromen over vleermuizen. Volgens de wet van Mozes is de vleermuis een onrein dier, dat later symbool ging staan voor afgoderij en angst. Maar in het Verre Oosten vormt het ideogram voor vleermuis (FU) een homofonenpaar met het ideogram voor geluk, waardoor de vleermuis ook staat voor goed geluk of zegen. Zhong Kui, godheid uit de Chinese mythologie die 80.000 demonen kon bedwingen en boven veel inkomdeuren prijkte ter bescherming van de inwonenden tegen boze geesten, wordt steevast afgebeeld met vijf vleermuizen. Ze vertegenwoordigen de vijf zegens of gelukzaligheden (Wu Fu) uit het Boek der Dokumenten: Welvaart, Lang Leven, Deugdzaamheid, Gezondheid en een Vredige Dood. Geen wonder dat vleermuizenvlees wordt geassocieerd met onsterfelijkheid en het niet langer op de markt mag worden verkocht. Gelukkig mogen wilde en vrijlopende dieren dankzij het coronavirus niet langer worden geconsumeerd in China.

Het toeval wil dat de film "JOKER", over de transgenerationele oorsprong van het conflict tussen JOKER en BATMAN, de vleermuisman die Gotham City verlost van de slechterik, tevens de Amerikaanse tegenhanger van de Chinese vrijheidsstrijdster “MULAN” (die heel binnenkort haar opwachting maakt op het grote doek), vlak vóór de diagnose in alle bioscopen te zien was en tegen de achtergrond van de corona-epidemie op verschillende festivals in de prijzen viel. De ironie van het lot! In zijn Oscar-toespraak laat een milieubewuste Joaquin Phoenix (Joker) zien hoezeer de mensheid afgesneden is van het Leven zelf (Atropa) en dringend de ogen wijd dient te openen voor de waarheid (atropine).

Een andere remedie waarmee we onze Chinese broeders, in al hun angst en terreur, een helpende hand kunnen reiken en onze koloniale schuld inlossen, is OPIUM, extract van de Papaver Somniferum (slaapwekkende papaver). In het koloniale tijdperk werd Opium gebruikt om de Chinese volk te bedwelmen en te onderwerpen. MAO bevrijdde hen van het koloniale juk, maar stortte hen vervolgens in een dictatuur die hen verlamde van angst. De film "FEARLESS" met Jet Li, illustreert het thema van deze remedie en geeft ons een idee van het LIJDEN van het Chinese volk reeds in die tijd. Opium is de remedie voor zij die dromen van het paradijs en een leven vol rozengeur en maneschijn, maar die zich in het echte leven dagdagelijks in de hel wanen. De remedie is ook inzetbaar bij een CVI (cerebrovasculair incident), wanneer het Leven niet meer stroomt, wanneer de bloeddruk zijn hoogtepunt bereikt en alles op ontploffen staat. Het is de enige bekende remedie voor patiënten die dromen van DRAKEN, een dier dat de Chinezen dierbaar is omwille van zijn VERWARMENDE SPIRITUELE ADEM.

Volgens Dr. Bernard Vial heeft de Opium-patiënt de indruk dat hij handelt als een held, terwijl hij zich eerder gedraagt als de eeuwig opstandige tiener die het gezag van zijn vader uitdaagt en zich eigenlijk superieur voelt (cf. de film Fearless). Inwendig is hij verlamd (inertie van de darmtransit, ademhalingsblokkade, verlamming van het bewegingsapparaat…) van angst, angst zijn beweringen niet te kunnen waarmaken. En zoals alle Papaverachtigen, is opium ook een remedie voor ballingschap, angst voor de dood en een teleurstellende en ontoelaatbare realiteit.

Een derde remedie die van nut kan zijn, is CHINA, kinine. Het is aangetoond dat chloroquine, dat gebruikt wordt om malaria te behandelen, soelaas brengt bij patiënten besmet met het coronavirus. Het is de remedie die overeenstemt met het archetype van Kaïn, die de Hebreeën in verband brengen met het Chinese volk, dat zou afstammen van Kaïn. Het wordt ingezet bij de behandeling van ernstige, uitputtende griep. Volgens Bernard Vial behandelt deze plant uit de familie van de Rubiaceae de emotionele ontreddering van mensen die zo misbruikt werden dat  ze totaal gedesillusioneerd zijn, hun gevoelens niet meer vertrouwen, en een ondraaglijk gebrek aan liefde ervaren. Ze werkt in op de Verwarring tussen het spirituele Wezen en de materie, waarbij men de neiging heeft zodanig op te gaan in de materie dat men gelooft niet meer te kunnen leven zonder. De China-patiënt windt zich op tot hij erbij neervalt in allerhande ondernemingen die hem al het mooie en goede van de wereld moeten opleveren. De 3-eenheid lichaam, ziel, geest is ver zoek.

Voor diegenen die reeds kennis hebben van Homsham (de sjamanistische homeopathie): de zoektoch naar een RNS (R = remedie/rijk, N = getal, S = symbool voor de potentie) volgt nog meer de wet van het similimum en laat toe nog beter preventief en curatief te werken. De vleermuis, schubdieren of civetkatten, zelfs 5G-stralen kunnen als homsham-remedie voortaan epigenetisch worden overgedragen.

De homeopathie is een wetenschappelijke discipline die inmiddels al eeuwenlang op gewiekste wijze onderuit wordt gehaald in veel landen ten voordele van de medisch-farmaceutische dictatuur. Net zo verging het de Traditionele Chinese Geneeskunde of TCM (Traditional Chinese Medicine), die opzij werd geschoven door de communistische revolutie. De TCM kan bogen op haar fijne naalden (acupunctuur) en haar duizend jaar oude natuurlijke farmacopee om het evenwicht tussen Ying en Yang te herstellen. Haar farmacopee werd gedecimeerd door de revolutie en vervolgens vergeten door een groot aantal verwesterde, communistische artsen in China.

Nu, daar waar een probleem aan de oppervlakte komt, moet je doorgaans niet ver gaan zoeken om de bijpassende remedie te vinden. Zou het niet ironisch zijn als de overheid, na alle achterbakse dictatoriale manoeuvres om ze te verbannen, zich genoodzaakt zou zien een beroep te doen op de TCM en de homeopathie?

Tot slot: laten we ondanks alle angstaanjagende berichtgeving over besmettingen en dodentallen niet vergeten dat 96 tot 98% van alle patiënten volledig herstellen van het coronavirus. En voor wie ondanks dit bewustzijn alsnog met corona wordt besmet: denk aan de vleermuis, die je zal initiëren in hoe je een meester wordt in samen leven en bewegen zonder te botsen en de dingen ook eens ondersteboven te beschouwen. Ze zal je welvaart en geluk brengen, een lang leven en een goede gezondheid!

(Wordt vervolgd…)

Quarantine

Newsletter

Ik abonneer me op de nieuwsbrief: Nieuws, artikels & video's
Geef uw

Ontvangen: in het Nl
Ontvangen: in het Fr en het Nl